Over mij

Na mijn studies psychologie, startte ik mijn loopbaan in het bedrijfsleven. In deze meer dan 20-jarige loopbaan als Human Resources Manager, zette ik ondermeer thema’s zoals stressbestendigheid, burn-out preventie & – begeleiding op de kaart. Het verhaal achter de mens begrijpen en van daaruit een gedifferentieerde aanpak en begeleiding voorzien is voor mij heel belangrijk.

Mijn interesse in de mentale gezondheid en in de wondere wereld van de verloskunde deden me besluiten om hier iets mee te doen. Ik volgde talrijke medisch gerichte opleidingen binnen het domein van de vroedkunde, specifieke trajecten voor persoonlijke groei, de specialisatie-opleiding tot Perinataal Counselor en ben gecertifieerd docent HypnoBirthing.

20%

van zwangere vrouwen
ervaart mentale problemen

Mijn missie

De periode rond de kinderwens, de zwangerschap en de bevalling is een intense levensfase die door iedereen op een eigen, unieke manier beleefd wordt. We spreken vaak over een emotionele rollercoaster. Die emoties kunnen alle kanten uitgaan én bovendien plots omslaan. Soms is hier een duidelijke aanleiding voor, vaak echter is het zoeken naar hoe dit komt.

Eén op vijf zwangere vrouwen ervaart mentale problemen en hiervan krijgt drie-vierde niet de ondersteuning die ze nodig heeft. Voor één op de zes koppels is het geen evidentie om zwanger te worden. Door taboe, gebrek aan kennis of tijdsgebrek worden deze problemen echter niet onderkend.

Daarom is het mijn missie om ouders en wensouders een geïndividualiseerde mentale begeleiding te geven in de vaak turbulente en kwetsbare periode voor, tijdens en na de zwangerschap.

Bron: National Collaborating Centre for Mental Health, 2018

Over Lylium

De lelie, een weerspiegeling van mijn missie. Ze staat symbool voor het leven in zowel schaduwvolle als lichtrijke momenten. Met de lelie steek je iemand een hart onder de riem in een moeilijke tijd en geef je aan hoeveel waardering je hebt voor iemands kracht. Het is een bloem die geassocieerd wordt met rouw en verlies, maar vooral ook prachtig symbool staat voor innerlijke transformatie.

Een lelie staat voor innerlijke transformatie.

© Lylium BV | Privacybeleid