Wat kan ik voor jou betekenen?

Ik zorg graag voor jouw mentale en psychologische begeleiding bij thema’s rond kinderwens, fertiliteit, zwangerschap, bevalling, kraambed (dit zijn de eerste dagen nà de geboorte), zwangerschapskeuzes, zwangerschapsafbreking, …

Elk van deze thema’s wordt door de vrouw, de man, de meemoeder, de meevader, grootouders en familie anders beleefd. Vaker dan gedacht wordt, gaat dit gepaard met een aanpassingsperiode die niet steeds vlot verloopt.

In elk van de periodes kan je bij mij terecht voor individuele sessies of trajecten. Hieronder vind je een greep uit de mogelijke thema’s:

 • Onvervulde kinderwens
 • Fertitiliteitstrajecten
 • Keuze voor adoptie
 • Zwangerschapsondersteuning / prenatale mentale begeleiding
 • Zwangerschapskeuzes (afwijkingen bij de foetus, ongepland zwanger, ongewenst zwanger,…)
 • Relatiemoeilijkheden
 • Verlieservaring (miskraam, abortus, niet wat je verwacht had, …)
 • Nieuwe rol als moeder, vader, meemoeder, meevader, …

Vóór de zwangerschap

Als het zwanger worden niet vanzelfsprekend voor jou/jullie is en je geconfronteerd wordt met vruchtbaarheidsproblemen en een onvervulde kinderwens, kan dit een grote invloed hebben op je leven en je welbevinden. Het wordt je misschien soms te veel, je bent de draad kwijt, je weet niet meer hoe (en óf) je nog verder moet. Praten met je partner, je omgeving of lotgenoten kan helpen. Maar soms is dat niet genoeg en kan je op professionele hulp beroep doen om alles op een rijtje te zetten, om keuzes te maken en om jouw verdriet en teleurstelling te verwerken. Je bent niet de enige en velen hebben net dat duwtje in de rug nodig om weer licht aan de horizon te zien.

Als professioneel hulpverlener, kan ik je onder andere bijstaan bij:

 • Keuzes rondom kinderwens na de diagnose van vruchtbaarheidsproblemen: fertiliteitstraject, adoptie, draagmoederschap, …
 • Vergroten van de weerbaarheid tijdens de vruchtbaarheidsbehandelingen, leren om te gaan met de stress die hiermee gepaard gaat.
 • Omgaan met de sociale druk in de dichte omgeving en op het werk.
 • Reductie van spanningen in de relatie die samenhangen met de vruchtbaarheidsproblemen.
 • Keuzes na mislukte vruchtbaarheidsbehandelingen.
 • Vorm geven aan ouderschap in homoseksuele relaties of als alleenstaande mama

Herken jij je in één van deze situaties? Aarzel dan niet en neem contact met mij op.

Tijdens de zwangerschap

Een zwangerschap vraagt veel, zowel van jezelf als van je partner. Je lichaam én je geest worden op de proef gesteld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je het gevoel hebt dat de dingen te veel aan het worden zijn, dat je even de draad kwijt bent of dat zwanger zijn niet dat gevoel bij je teweeg brengt dat je had gehoopt. Elke zwangere voelt zich wel eens emotioneel, verdrietig, angstig. Als dit echter te lang duurt en je het gevoel krijgt dat je contacten in je omgeving onvoldoende zijn, dan schakel je best professionele hulp in.

Ervaar je stress of druk op het werk gerelateerd aan zwangerschap, fertiliteitsbehandeling, pril ouderschap? Ervaar je relationele problemen? Ervaar je subtiele druk of onbegrip vanuit je omgeving? Twijfel je of je een goede ouder zal zijn? Heb je niet die euforische gevoelens waar anderen van spreken of denk je geen verbinding (‘hechting’) te kunnen maken met je baby? Ben je ongewenst zwanger en overweeg je deze af te breken? Heb je een positieve NIPT-uitslag en wil je met iemand praten over de alternatieven?

Herken je je in één of meerdere van deze situaties, neem dan zeker contact op en laat je ondersteunen.

Na de zwangerschap of bevalling

We weten uit onderzoek dat het tot 2 jaar kan duren voor een vrouw volledig (fysiek en mentaal) hersteld is na een bevalling. De aanpassing aan je nieuwe leven, je nieuwe rol als moeder, meemoeder, meevader gaat vaak gepaard met veel vragen, ongerustheid, angsten, frustraties, onbegrip.
Misschien heb je een traumatische bevalling gehad. Of ben je met lege handen achtergebleven en heb je hulp nodig bij het verwerken van verlies (stilgeboorte, miskraam, abortus, …).

Krijg je het dagelijks leven minder goed georganiseerd? Ben je even de draad kwijt? Vind je moeilijk een goede work-life balans? Wat ook je gevoelens zijn, welke situatie je je in bevindt, je hoeft er niet alleen door te gaan. Ik kijk ernaar uit om met jou alleen of jullie als koppel aan de slag te gaan.

Praktische info

Sessies

Een eerste gesprek (intakegesprek) is belangrijk om jouw verhaal te horen en een eerste inschatting te kunnen maken van het soort traject. Dit geeft je de kans om aan te voelen of de gewenste klik er is. In de vervolgsessies gaan we samen aan de slag, soms krijg je ook huiswerk mee.

Privacy

Alles wat we bespreken, wordt vertrouwelijk behandeld. Er wordt alleen informatie met derden gedeeld als je voorafgaandelijk schriftelijk jouw akkoord gegeven hebt.

Prijs

Een gesprek (intake of counseling) duurt een uur. De prijs bedraagt 70€ en kan cash of via Bancontact-app betaald worden.

Sommige ziekenfondsen voorzien een tegemoetkoming voor een counseling. Raadpleeg uw ziekenfonds voor meer informatie.

Locatie

Afhankelijk van jouw woonplaats kunnen de coaching sessies doorgaan in Kortemark of Marke (Kortrijk).

Praktijk De Cocon
Hogestraat 4
8610 Werken-Kortemark

Praktijk Lylium
Diagorasstraat 40
8510 Marke

Laten we afspreken

Na een intakegesprek stippelen we samen een gepast traject uit. Dit geeft je de kans aan te voelen of de gewenste klik er is. In de vervolgsessies gaan we samen aan de slag, soms krijg je ook huiswerk mee.

Alles we bespreken, wordt vertrouwelijk behandeld.

Ben je pas bevallen en zie je het (nog) niet zitten om jouw baby ergens achter te laten, of geef je borstvoeding? Neem je baby mee, je kan hem/haar gerust de borst of een flesje geven in de praktijk.

Annulatie

Graag tijdig telefonisch verwittigen als je niet aanwezig kan zijn op de afspraak. Zo kan ik de tijd die ik voor jou geblokkeerd had, gebruiken om iemand anders te helpen.

Bij een laattijdige annulatie (minder dan 48 uur op voorhand) wordt de sessie volledig aangerekend.

© Lylium BV | Privacybeleid